Zonnestroom check

Alles heeft zijn onderhoud nodig. Zonnepanelen hebben weinig onderhoud nodig. Maar toch…

Ook is het belangrijk om uw zonnepanelen af en toe te laten inspecteren, op eventuele beschadigingen of defecten. Dit dient toch wel minimaal 1x per jaar te gebeuren. Hiervoor zorgt u niet alleen voor een hoog rendement, maar ook voor een extra lange levensduur.

Door de vele stormwinden die we de laatste tijd meemaken komt er regelmatig kracht te staan op alle beugels en bouten. Om een betrouwbaar geheel te kunnen waarborgen dient u als klant aantoonbaar te kunnen laten zien dat u onderhoud laat uitvoeren aan de gehele zonnestroom installatie, zowel mechanisch als elektrotechnisch.

Wanneer onderhoud?

De beste tijd om uw zonnepanelen te inspecteren en eventueel schoon te maken, is aan het begin van de lente. De lente en zomer zijn de seizoenen met de meeste zonuren, en het is dus gunstig als uw zonnepanelen in deze periode optimaal presteren. Probeer uw zonnepanelen daarom altijd op tijd te laten controleren, om zoveel mogelijk energie te produceren in de lente- en zomerperiode.

Schoonmaken

Zit er vuil op uw zonnepanelen? U kunt ervoor kiezen om dit zelf schoon te maken. We willen u erop wijzen dat de panelen absoluut niet gereinigd kunnen worden met reguliere zeep of allesreiniger. U kunt de vuilafstotende laag dan aantasten, waardoor uw zonnepanelen beschadigd raken. U kunt uw zonnepanelen schoonmaken met enkel lauw water en een zachte borstel of spons. Gebruik vooral geen schuurspons, aangezien er hierdoor krassen op de zonnepanelen kunnen ontstaan. Ook de hogedrukspuit mag u niet gebruiken. Deze kan uw zonnepanelen ernstig beschadigen.

Inspectie

Voor de inspectie van uw zonnepanelen is het verstandig om een zonnepanelen deskundige langs te laten komen. Vooral het nazien op de bevestigingen van het geheel op uw dak, het controleren van schroeven, bouten etc, het nazien of er geen materiaal moeheid ontstaat in de beugels en het frame zijn van wezenlijk belang. Hierdoor weet u zeker dat u een optimale opbrengst kan behalen met uw zonnepanelen.

Ook het controleren van de elektrische aansluitingen, aarding en opbrengst is van wezenlijk belang.

Als u uw zonnstroom-installatie laat keuren, kies dan bij voorkeur voor een bedrijf dat erkend is, zoals Max-Tech BV (sterkin nummer 70003 en 80103)

Max-Tech

Vestigingen Baarn en Zwolle
info@max-tech.nl

Contactinformatie

Sociale Media

Volg ons op sociale media!

Contact

Bij vragen kunt u bij ons terecht via ons contactformulier of via info@max-tech.nl.

Contactformulier