Waterzijdig inregelen

Waterzijdig inregelen: verplicht sinds 10 maart 2020!

Voorkomt slijtage aan de componenten en levert een energiebesparing die kan oplopen tot 15%.

Temperatuurverschillen in een gebouw zijn meestal het gevolg van een onevenredige verdeling van het verwarmingswater. Het probleem is als volgt: Als een centrale verwarmingsinstallatie niet waterzijdig is ingeregeld, stroomt er door alle radiatoren te veel water, de radiatoren dicht bij de cv-ketel lijken dan goed te functioneren, terwijl er door radiatoren ver van de cv-ketel te weinig water stroomt. Hierdoor worden ruimten die zich ver van de cv-ketel bevinden onvoldoende warm.

Daarnaast krijgt het CV-water, als gevolg van te hoge volumestromen, niet of onvoldoende tijd om in de te verwarmen ruimtes te komen. Het gevolg is dat het warme water retour komt bij uw CV-ketel. De ketel zal de aanvoertemperatuur verlagen en verliest hierdoor zijn hoogrendementfunctie. Met andere woorden: uw kostbare HR-ketel werkt als een ouderwetse VR-ketel en dat geeft een energieverlies die kan oplopen tot 15%. De slijtage van de componenten als gevolg van de enorme hoeveelheid water die door de pomp wordt verplaatst zal groot zijn. Neem bijvoorbeeld een toiletradiator van 50*50. Deze heeft maar 8 liter water nodig, maar zal bij niet waterzijdig inregelen al snel 162 liter te verwerken krijgen.

Oplossing: “Een perfecte inregeling zorgt voor veel energiebesparing!”

Bovenstaande problemen zijn te verhelpen door waterzijdig inregelen. Met dit proces wordt een centrale verwarmingsinstallatie zodanig ingeregeld dat het comfort en de energiezuinigheid optimaal zijn. Bij waterzijdig inregelen wordt de toevoer van warm water naar de radiatoren op een efficiënte wijze geregeld. Zo is de warmteafgifte optimaal.

Door waterzijdig inregelen kan het comfort van de verwarming worden verhoogd en een energiebesparing van 5 tot 15% worden bereikt.

Max-Tech heeft de kennis en de vaardigheden om eenvoudig en efficiënt uw installatie te optimaliseren.

Max-Tech

Vestigingen Baarn en Zwolle
info@max-tech.nl

Contactinformatie

Sociale Media

Volg ons op sociale media!

Contact

Bij vragen kunt u bij ons terecht via ons contactformulier of via info@max-tech.nl.

Contactformulier