Infrarood verwarming

Waarom zou u kiezen voor infrarood verwarming?

Elk type verwarming heeft steeds zijn eigen voor- en nadelen. De voornaamste voordelen van infraroodverwarming is het gezondheidseffect, de gelijkmatige warmteafgifte en het gunstig verbruik.

Energiebesparend verbruik
Energiebesparing wordt steeds belangrijker. Mensen zijn zich in toenemende mate bewust van de impact op het milieu. Daar komt bij dat fossiele brandstoffen opraken en de wereldwijde vraag toeneemt. De brandstofprijzen stijgen en dus raakt een hoge energieconsumptie de consument direct in zijn portemonnee. Het zal dan ook weinig verbazing wekken dat er steeds meer onderzoek wordt gedaan naar de mogelijkheden om energie te besparen bij alledaagse activiteiten. Zo zijn er tegenwoordig zuinige auto’s, wasmachines met een laag verbruik en andere besparende huishoudtoestellen.

Infraroodverwarming is uitermate geschikt om energieverbruik te verminderen. Per graad die een ruimte verwarmd wordt, wordt er ongeveer 7% bespaard ten opzichte van een centrale verwarming Bovendien is het niet de lucht, maar de massa die verwarmd wordt. Muren, vloeren en objecten houden de warmte langer vast. Ook dit levert een besparing van energie en lager verbruik op. In zijn geheel zal infraroodverwarming zo’n 34 watt per vierkante meter vereisen om een ruimte effectief te kunnen verwarmen.

Gezondheidseffecten
Veel mensen zijn zich nauwelijks bewust van de gezondheidseffecten van traditionele vormen van verwarming. Die hebben als nadeel dat zij lucht in beweging brengen. Vooral wanneer de verwarming lange tijd niet is gebruikt kan dat veel schadelijke stofdeeltjes in circulatie brengen. Sommige mensen kunnen het opgewarmde stof in een radiator zelfs ruiken.

Infraroodverwarming heeft dat nadeel niet. Sterker nog, infrarood is aantoonbaar goed voor de gezondheid. De lange golf van een infraroodsysteem is volgens medisch onderzoek bevorderlijk voor de celproductie. Bio-energetisch infraroodlicht activeert de watermoleculen en stimuleert eveneens hun ionisatie en resonantie. Veel mensen installeren dan ook warmtecabines in de badkamer om het lichaam weer op te laden tijdens de koude wintermaanden.

 

Max-Tech

Vestigingen Baarn en Zwolle
info@max-tech.nl

Contactinformatie

Sociale Media

Volg ons op sociale media!

Contact

Bij vragen kunt u bij ons terecht via ons contactformulier of via info@max-tech.nl.

Contactformulier