Duurzaam

Duurzame energie helpt klimaatverandering tegen te gaan en voorkomt dat energie 'op' raakt. Maar wat verstaan we onder duurzame energiebronnen? En welke soorten en toepassingen behoren daartoe?

Duurzame energie heet zo omdat de bronnen, zoals zonlicht of windkracht, niet kunnen opraken. Bovendien drukt de productie van duurzame energie in vergelijking met conventionele bronnen veel minder zwaar op het milieu, doordat er veel minder van het broeikasgas CO2 bij vrijkomt. De bekendste duurzame energiebronnen zijn windkracht, waterkracht en zonlicht. Andere bronnen zijn warmte/kracht koppeling, waterstofcellen, biomassa, aardwarmte en warmte uit onze omgeving (zoals in de lucht en de bodem).

Duurzame oplossingen staan volop in de belangstelling. Berichten over klimaatverandering, stijgende energieprijzen en nieuwe overheidssubsidies maken het voor u interessant om in duurzame oplossingen te investeren. De mogelijkheden zijn er, zowel privé als bedrijfsmatig. Max-Tech adviseert, analyseert en installeert uw duurzame energie. Hieronder vindt u de mogelijkheden van Max-Tech voor uw duurzame energie.

PV-panelen
Een zonnepaneel of fotovoltaïsch paneel, kortweg pv-paneel is een paneel dat zonne-energie omzet in elektriciteit. In de praktijk werken wij met standaardpanelen van zonnecellen. De investering levert een meerjarig gemiddeld rendement dat kan oplopen tot liefst 8,5% voor een gegarandeerde periode van 25 jaar. Zonnepanelen verzamelen energie uit drie soorten licht. Namelijk omgevingslicht, het directe licht dat op de panelen valt en het aureooleffect (het weerkaatsende licht). Onder alle weersomstandigheden, tijdens alle seizoenen leveren zonnepanelen een duurzaam en aantrekkelijk rendement. De zonne-energie die zo wordt opgevangen is een vorm van duurzame energie.

Goede ventilatie.
Doordat de gehele dag mechanisch wordt geventileerd, wordt er ook optimaal geventileerd. Zoals bekend, is luchttransport door de woning noodzakelijk om te voorkomen dat er schimmels en een te hoog kooldioxide gehalte kunnen ontstaan. Vroeger werden de ramen van de woning open gezet met als doel verse lucht de woning in te brengen. Dat kan bij nieuwe systemen geheel achterwege gelaten worden. Er wordt namelijk de gehele dag door mechanisch geventileerd.

In de huidige tijd wordt nog eens extra duidelijk hoe belangrijk ventilatie is in de bestrijding van virussen zoals "Covid-19"

Een mogelijkheid van hoog rendement ventileren en met de restwarmte uw woning verwarmen is de “Spaarpomp” van inventum. Tegen een relatief kleine investering kunt u een hoog rendement bereiken en zelfs geheel gasloos verwarmen.

LED-verlichting
Ook met simpele technieken als verlichting kunt u besparen. Dankzij LED-verlichting kan de energierekening een stuk lager uitvallen. De ontwikkeling en de mogelijkheden op het gebied van LED-verlichting gaan razendsnel. Vooral op het gebied van flexibiliteit en aanpasbaarheid heeft LED-verlichting de –inmiddels uit de handel genomen- gloeilamp allang ingehaald. LED staat voor "Light Emitting Diode". In de jaren 20 van de vorige eeuw werd LED uitgevonden en deed deze vorm van verlichting slechts dienst als rode of groene indicatieverlichting op bijvoorbeeld audiovisuele apparatuur. Met de komst van de blauwe en amberkleurige LED-kleuren, kwam de ontwikkeling van de bijzondere lichttechnologie in een stroomversnelling. Na de eeuwwisseling werd de LED daadwerkelijk gebruikt voor functionele verlichtingsdoeleinden. Als gevolg van de opkomst van de energiezuinige functionele LED-verlichting kwam de goede oude gloeilamp de laatste jaren steeds meer in een kwaad daglicht te staan. Anders dan de LED zet het peertje namelijk het overgrote deel van de gebruikte energie niet om in licht, maar in warmte. Max-Tech heeft de voltooide opleiding Osram in huis waarmee ons bedrijf zich LED-expert mag noemen.

Warmtepompen

Uw woning wordt door middel van de warmtepomp voorzien van verwarming en warm water. De warmtepomp werkt als een omgekeerde koelkast. De warmtepomp maakt gebruik van warmte uit lucht en uit de bodem (bodemwater). Een onbeperkte en kosteloze bron van warmte! Het warmtepompsysteem houdt bovendien uw huis in de zomer koel. Het systeem is duurzaam. Het rendement voor verwarming is 140 tot 400 procent. De warmtepomp werkt alleen goed in combinatie met een LTV-systeem en een voldoende geisoleerde woning.

Bij LTV is de aanvoertemperatuur van het water dat gaat naar de radiatoren, vloer- of wandverwarming, maximaal 55 graden Celsius maar het beste is deze 35 graden Celcius. Bij gewone centrale verwarming kan dat oplopen tot 80 graden. Vanwege de lagere temperatuur kan LTV bij een lager gasverbruik uw huis warm houden. Dat scheelt op de gasrekening en op uitstoot van broeikasgassen. Daarom is LTV milieuvriendelijker dan gewone centrale verwarming. Verder zorgt LTV voor gezondere lucht in huis. Een systeem voor lagetemperatuurverwarming is te koppelen aan bijna alle hr-ketels, collectieve verwarming, vloerverwarming en aan warmtepompen.

Nieuws

 

Max-Tech

Vestigingen Baarn en Zwolle
info@max-tech.nl

Contactinformatie

Sociale Media

Volg ons op sociale media!

Contact

Bij vragen kunt u bij ons terecht via ons contactformulier of via info@max-tech.nl.

Contactformulier