De overheid maakt vaart met Energielabel C voor kantoren

Begin 2023 moeten alle kantoren beschikken over Energielabel C, maar we lopen achter op het schema om dat voor elkaar te krijgen. De overheid gaat daarom gebouweigenaren actiever benaderen. Alle eigenaren van kantoorpanden die nog niet voldoen aan Energielabel C hebben deze maand een brief ontvangen. In de brief verzoekt het ministerie van Binnenlandse Zaken de eigenaar met klem het kantoorpand vóór 1 januari 2023 op het niveau van Energielabel C te brengen.

Kantoren zonder Energielabel C moeten dicht

Het ministerie van Binnenlandse Zaken laat eigenaren weten dat zij hun gebouw alléén nog als kantoor mogen gebruiken als het op 1 januari 2023 over Energielabel C beschikt. De uiterste consequentie is dat een kantoor zonder Energielabel C zal moeten sluiten.

Druk wordt opgevoerd

Er komt ook actie vanuit andere organisaties. De Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) roept gemeenten op te gaan controleren of kantoorgebouwen voldoen aan de verplichting van Energielabel C. Na de zomer voeren ook de handhavingsdiensten de druk op. Zij sturen dan een brief naar vastgoedeigenaren waarin ze erop aandringen snel werk te maken van de verduurzaming van hun pand.

Wat kunt u doen?

Vraag een energiescan aan waarin wij de mogelijke maatregelen om tot energie besparing te komen in kaart brengen. De energiebesparende maatregelen verdienen zich vaak snel terug in de vorm van een lagere energierekening. Bovendien neemt het kantoorpand in waarde toe en is het makkelijker te verhuren.

Hoe staan we ervoor?

Techniek Nederland heeft per provincie op een rij gezet hoeveel kantoorpanden moeten voldoen aan het verplichte Energielabel C en hoeveel van die kantoorpanden nog niet over het label beschikken.

Brief van ministerie van Binnenlandse Zaken (pdf) aan kantooreigenaren

 

Max-Tech

Vestigingen Baarn en Zwolle
info@max-tech.nl

Contactinformatie

Sociale Media

Volg ons op sociale media!

Contact

Bij vragen kunt u bij ons terecht via ons contactformulier of via info@max-tech.nl.

Contactformulier